Weetjes

 

 

“Weetjes” zijn handig, we hebben er hier een aantal voor je op een rij gezet, zodat je ze, als het nodig is, bij de hand hebt.

 

Vlekken verwijderen

Enkele algemene tips voor het verwijderen van vlekken:

Grijp onmiddellijk in en laat de vlek niet indrogen (behalve als het moddervlekken zijn). Wrijf nooit over de vlek! Daardoor wordt deze groter en dringt de vlek dieper in de stof. Om te beginnen moet je zoveel mogelijk van de substantie die de vlek veroorzaakt verwijderen door middel van opzuigen en deppen, bijvoorbeeld met keukenpapier of papierenzakdoek. Zo spoedig mogelijk daarna kun je met lauw water met een beetje zeep of wasmiddel wonderen bereiken. Niet wrijven, maar door deppen, met een handdoek of iets dergelijks als onderlegger.

Ei-vlekken

CheckmarkHeb je een ei-vlek op je kleding of tafellaken, strooi er dan direct wat zout over en laat het drogen. Is de vlek droog, borstel het dan af en dep het met koud water. Is de vlek nog niet weg doe er dan een beetje verdunde ammonia op. Vervolgens gewoon wassen.

Gele vlekken

CheckmarkIedereen kent het wel. Een prachtig wit shirt met een vieze, gele vlek onder de oksels. Niet echt fraai.

De gele vlekken ontstaan door een combinatie van transpiratievocht en deodorant, en zijn lastig te verwijderen. In de gewone was gaan ze er daarom meestal niet uit. Gelukkig zijn er manieren om deze gele vlekken uit witte kleding te verwijderen.

Het eenvoudigst is om eens een speciaal wasmiddel voor “extra witte” was te gebruiken. Om resultaat te zien, zul je de was waarschijnlijk op hoge temperatuur (>75 graden) moeten wassen. Een alternatief is glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Smeer wat glansspoelmiddel op de vlek en laat dit een paar uur intrekken. Vervolgens in de wasmachine wassen.

Grasvlekken

CheckmarkMet mooi weer is er voor de kids niets leuker dan lekker buiten spelen en ravotten in het gras. Heerlijk toch? Maar dan… die vreselijke groene grasvlekken! Hoe verwijder je een grasvlek?

Bij grasvlekken in kleding kun je sunlight gebruiken, maar groene zeep werkt ook erg goed. Om de grasvlek te verwijderen eerst de broek nat maken en vervolgens met de zeep flink inwrijven. Daarna gewoon in de was.

Ketchupvlekken

CheckmarkVlekken van nagellak verwijder je met aceton. Zit de vlek op een kledingstuk van zijde dan kun je het beter chemisch laten reinigen. Een ketchupvlek kun je het best behandelen met een sopje van lauw water en afwasmiddel. Heb je een ketchupvlek in wasbare kleding: deppen met een vochtige doek, daarna uitwassen of laten stomen als de ketchupvlek niet weg is. Zit de een ketchupvlek in niet-wasbare kleding dan zul je deze moeten laten stomen.

Nagellakvlekken

CheckmarkVlekken van nagellak verwijder je met aceton. Zit de vlek op een kledingstuk van zijde dan kun je het beter chemisch laten reinigen.

Mascaravlekken

CheckmarkVlekken van mascara kun je heel eenvoudig verwijderen. Dep de vlek met een sopje gemaakt van een zachte zeep, bijvoorbeeld groene zeep.
Niet wrijven!

Moddervlekken
CheckmarkModdervlekken in kleding insmeren met scheerschuim, even in laten trekken en vervolgens wassen in de wasmachine en uw kleding is weer schoon.
Parfumvlekken
CheckmarkWrijf parfumvlekken voorzichtig met schone watten en alcohol schoon. Als de vlek dan nog niet helemaal weg is, behandel de vlek dan met ossengalzeep.
Rode wijnvlekken

CheckmarkRode wijn vlekken verwijder je met behulp van witte wijn. Heb je geen witte wijn bij de hand, strooi dan zout op de vlek. Dit absorbeert de wijn. Vervolgens deppen. Er wordt ook beweerd dat je rode wijnvlekken het best kun verwijderen met jenever, óf eerst droog te deppen met een keukenpapiertje en er vervolgens Spa Rood overheen te gieten. Laat de bubbels vervolgens het werk doen. Deze tip werkt niet bij ingedroogde vlekken.

Olievlekken
CheckmarkBestrooi de vlek zo snel mogelijk met talkpoeder. Wanneer de olie nog vochtig is, absorbeert het talkpoeder de olie. Laat het een half uurtje inwerken, borstel het talkpoeder eraf en was het kledingstuk dan op een standaard wasprogramma met een fris wasmiddel.
Weetjes - Kledingmaten

Kledingmaten

Weetjes - Jeansmaten

Jeansmaten

Weetjes - Was-symbolen

Was-symbolen

Weetjes - 25 manieren om een sjaal te dragen
Weetjes - 12 maieren om een blanket scarf te dragen

LAUNDRIES

Laundries Women’s Second-Hand Store is een eigentijdse winkel in de gezellige Drienerstraat in Hengelo. Het interieur van het pand bestaat voornamelijk uit steigerhout en steigerbuizen en heeft een warme uitstraling. Wij verkopen hier onze tweedehands dameskleding en accessoires uit het midden en hogere segment.

CONTACTGEGEVENS

LAUNDRIES
Drienerstraat 25-27
7551 HK Hengelo
 074 851 39 38
info@laundries.nl
  bezoek ons op facebook

OPENINGSTIJDEN

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag : 10:00 - 17:30
Donderdag : 10:00 - 17:30
Vrijdag : 10:00 - 17:30
Zaterdag : 10:00 - 17:00
Zondag : Gesloten

VOLG ONS

CONTACTGEGEVENS

LAUNDRIES
Drienerstraat 25-27
7551 HK Hengelo
074 851 39 38
info@laundries.nl
bezoek ons op facebook

OPENINGSTIJDEN

Maandag Gesloten
Dinsdag : 10:00 - 17:30
Woensdag : 10:00 - 17:30
Donderdag : 10:00 - 17:30
Vrijdag : 10:00 - 17:30
Zaterdag : 10:00 - 17:00
Zondag : Gesloten

VOLG ONS